Logo VVBTD

 


207. De Helletrotters

 

Elke week krijgen we wel post over deze rubriek.

Aanvragen voor de foto natuurlijk, maar ook steeds vaker nieuwe informatie en foto's.

Zoals wat Cor de Werker ons deze week schreef over de Barakkensloot: "Ik heb zelf van 1950 tot 1960 aan de Opzoomerlaan gewoond en oude huizen zien afbreken en na het afbikken van de IJsselsteentjes de huizen weer zien opbouwen met deze steentjes. Wij woonden op Opzoomerlaan 27 toen het 2e blok vanaf De Brielse poort en na het afbreken van het 1e blok zien opbouwen van dit blok. Waren toen de eerste bewoners van het nieuwe blok, hoekwoning nr. 81. Met op de benedenverdieping bejaardenwoningen en boven voor gezinnen. De barakkensloot was misschien een open riool, nooit iets geroken. Het overtollig water liep via duikers naar de singel achter de Witte School naar de buiten singel van het Land van Paling en zo naar de haven van Hellevoetsluis."

De foto van deze week komt uit 1980 en laat het op dat moment nieuwste winkelcentrum van Hellevoetsluis zien: het Evertsenplein. Hier kwam voor het eerst een Albert Heijn winkel in Hellevoetsluis. Rechtsboven op de foto ziet u het filiaal van Blokker dat later 'Willemstein' en waarin nu o.a. de Kunstuitleen is gevestigd. We kijken bij recht op de slagerij van Wessel, een uitstekende slager met een slagerij in de Vesting. In dit pand zijn gelukkig altijd uitstekende slagers gebleven zoals Danielse en tegenwoordig Roy van Oldenbarneveld met o.a. Iberico specialiteiten.

Prominent op de foto zijn 'De Helletrotters' de blaaskapel van Sempre Crescendo dat altijd een bijzondere band met Nieuw Helvoet heeft gehad.
Het Evertsenplein was in die tijd een druk centrum dat veel klanten uit de regio kreeg vanwege de grote keus en kwaliteit.

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 03-04-2019
Museum & Blok

terug naar het overzicht