Logo VVBTD

 


179. Moriaanseweg Oost

Er waren weer veel mensen die de oude foto van de Vesting van vorige week graag wilden hebben. 

Nog meer mooie oude foto's gehad van Theo de Ruyter en natuurlijk had Hans Capello gelijk met zijn opmerking dat de foto van de Vesting, die wij als 'Jaren Vijftig' dateerden van een jongere datum moest zijn. We zijn het eens: eind jaren zestig, misschien zelfs begin jaren zeventig.

Dan de foto van deze week. We zien de Moriaanseweg Oost in Nieuw Helvoet met links op de foto het winkelpand van de firma Burggraaf, inmiddels getransformeerd in een verkleedwinkel. Burggraaf was een bijzondere winkel waar zowel ijzerwaren als speelgoed werden verkocht. Een klein warenhuisje eigenlijk.

Aan de andere kant van de straat was het winkelpand van Foto-Grammo van Vierzen. Verder waren er in die dagen minstens vier bakkerijen in Nieuw Helvoet, waarvan nu alleen bakker Bleumink en bakker Klok nog over zijn.

In het pand van Bleumink zat in de dagen dat deze foto gemaakt werd Bakkerij Jongejan en later Bakker A. Voogt. Op de hoek van de Rijksstraatweg en de Moriaanseweg West was de bakkerij van Boutkan, met aan de overkant de slijterij van Jan van den Ban.

Helemaal achteraan links zien we contouren van de magazijnen van der Rubberfabriek, toen ongeveer de grootste werkgever van Hellevoetsluis. De Rubberfabriek had ook veel werknemers van Flakkee in dienst die elke morgen met de veerboot overkwamen. Later werd de Rubberfabriek onderdeel van het Zwitserse Dätwyler concern.

Een deel van de Moriaanseweg werd vroeger 'Kolenpad' genoemd. Nu is in de voormalige panden van de Rubberfabriek een compleet winkelcentrum gevestigd met Moerman's Meubelboulevard en de Action als grootste trekkers.

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 19-09-2018
Museum & Blok

terug naar het overzicht

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis